Forsiden

Historisk arkiv

Siste fly med evakuerte landet i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det siste norske flyet fra Kabul landet på Gardermoen fredag ettermiddag. Om bord i flyet var det litt over 20 passasjerer som ble evakuert fra Afghanistan.

Passasjerene inkluderer både norske borgere, andre som kvalifiserer for innreise, og afghanere med behov for beskyttelse. På flyet var også norsk personell som har jobbet med evakueringen.

- Det er slutten på en intens, farlig og krevende operasjon som har bragt rundt 1100 mennesker i trygghet til Norge. Det har bare vært mulig å få til gjennom nært samarbeid mellom dyktige og modige medarbeidere i utenrikstjenesten, Forsvaret, politiet, utlendingsmyndighetene og flere andre. Innenfor et lite tidsvindu, som ble enda mindre av den grusomme terrorhandlingen i går, har veldig mange fått hjelp til å komme til Norge. Men som kjent kunne vi ikke garantere at alle kunne hjelpes, og det var ikke mulig å få alle ut. Derfor fortsetter vi arbeidet vårt, selv om denne evakueringen nå er avsluttet. Vi har jobbet for å få så mange som mulig ut, så raskt som mulig. Men dessverre kunne vi ikke hjelpe alle som ville reise til Norge, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Utenriksministeren tar i mot siste fly fra Kabul
Utenriksministeren møtte flyet fra Kabul da det landet på Gardermoen fredag ettermiddag. Foto: UD