Historisk arkiv

Norge dobler støtten til Jordan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Norge vil doble støtten til Jordan til inntil 100 millioner kroner i 2015. Jordan har tatt imot over 600.000 flyktninger fra Syria. Dette medfører store utfordringer for det jordanske samfunnet. Vi vil derfor øke vår støtte til Jordan, sier utenriksminister Børge Brende.

- Norge vil doble støtten til Jordan til inntil 100 millioner kroner i 2015.  Jordan har tatt imot over 600.000 flyktninger fra Syria. Dette medfører store utfordringer for det jordanske samfunnet. Vi vil derfor øke vår støtte til Jordan, sier utenriksminister Børge Brende. 

Utenriksministeren besøker i dag Jordan sammen med kronprinsparet. Landet har tatt imot flere enn 600.000 syriske flyktninger siden konflikten i nabolandet startet i 2011. Å møte flyktningenes behov innen alt fra husly til skolegang, samtidig som landet skal levere grunnleggende tjenester også til egen befolkning, utsetter Jordan for et enormt press. 

- Det er avgjørende for stabiliteten i regionen at det internasjonale samfunnet fortsetter å bistå nabolandene til Syria, som er vertsnasjoner for millioner av syriske flyktninger. I tråd med regjeringens satsing på utdanning for barn i konfliktområder ønsker vi å prioritere utdanning i den økte norske støtten til Jordan, sier Brende. 

Norges støtte til Jordan i 2014 er på cirka 50 millioner kroner, og går i stor grad til utdanning. Den norske støtten til humanitære formål inne i Syria og til nabolandet Libanon vil bli videreført på et høyt nivå også i 2015