Historisk arkiv

Endring i reiseråd for Hellas, Irland, Storbritannia,  Østerrike og regioner i Sverige og Danmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til Hellas, Irland, Storbritannia, Østerrike og regionen Hovedstaden i Danmark.

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets vurdering av smittesituasjonen for korona har regjeringen besluttet at disse landene og regionen går fra gult til rødt på smittekartet for Europa. Dermed endres også reiserådet. Alle reisende fra disse fire landene og regionen Hovedstaden i Danmark som kommer til Norge fra og med 22. august, blir ilagt ti dagers karantene. Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon.

Denne uken har Hellas, Irland, Storbritannia og Østerrike passert grensen som er satt til 20 nye covid-19-tilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Dette gjelder også regionen Hovedstaden i Danmark.

I tillegg til Hellas, Irland, Østerrike og Storbritannia fraråder Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til Andorra, Belgia, Bulgaria, Færøyene, Frankrike, Island, Kroatia, Kypros, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Spania, Sveits, Tsjekkia og flere regioner i Sverige og Danmark. Se FHIs liste.

Norrbotten i Sverige blir gul, og omfattes derfor ikke lenger av UDs reiseråd.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til lørdag 22. august.

Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen i det landet de skal reise til. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring om å reise utenlands.

Personer som har kommet fra land som i ettertid får status som rødt, må være spesielt oppmerksomme på symptomer på covid-19. Det er svært viktig at de tester seg hvis de skulle få symptomer, og er nøye med håndhygiene og å holde minst en meter avstand til andre.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for. Dette reiserådet gjelder i utgangspunktet frem til 1. oktober. For oversikt over hvilke land i EØS/Schengen-området og land og regioner i Norden det er gjort unntak fra reiserådet for, se Folkehelseinstituttets smittekart og UDs reiseinformasjon.