Historisk arkiv

Bjarne Håkon Hanssen møtte partene i IA-avtalen om utviklingen i sykefraværet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Bakgrunnen for møtet i dag er den bekymringsfulle veksten i sykefraværet. Det er viktig at vi får snudd denne utviklingen, og jeg har derfor kalt inn partene i IA-avtalen til dette møtet, slik det er lagt prosedyrer for i IA-avtalen når utviklingen går i gal retning, sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen etter møtet.

Bjarne Håkon Hanssen møtte partene i IA-avtalen om utviklingen i sykefraværet

- Bakgrunnen for møtet i dag er den bekymringsfulle veksten i sykefraværet. Det er viktig at vi får snudd denne utviklingen, og jeg har derfor kalt inn partene i IA-avtalen til dette møtet, slik det er lagt prosedyrer for i avtalen når utviklingen går i gal retning, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

- Vi har berammet et nytt møte i begynnelsen av september, og vår felles utfordring er at vi innen den tid klarer å komme opp med gode tiltak. Jeg kan allerede nå si at vi fra vår side vil be NAV Arbeids- og velferdsetaten se nærmere på de oppfølgingsrutinene vi har for sykmeldte for å se om det kan gjøres noe her. Fra offentlig sektors side er utviklingen i sykefraværet en spesielt stor utfordring, siden det er denne sektoren hvor veksten er sterkest, sier statsråden.