Historisk arkiv

Økende tendens i lønnsveksten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

– Verdiskapingen i landet har økt og dette kommer de fleste grupper til gode i form av økt kjøpekraft, sier statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en kommentar til den foreløpige rapporten fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene.


Jan-Erik Støstad

– Jeg har merket meg at lønnsveksten i fjor var høyere enn i de to foregående år og høyere enn hos våre handelspartnere. At veksten er noe høyere enn i foregående år må ses i sammenheng med at norsk økonomi er i en høykonjunktur med stramt arbeidsmarked.

– Verdiskapingen i landet har økt og dette kommer de fleste grupper til gode i form av økt kjøpekraft, sier statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en kommentar til den foreløpige rapporten fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU).

– Jeg ser at utvalget anslår en lav prisvekst i 2007, 0-1 prosent. Med utvalgets anslag for lønnsoverheng til 2007 og allerede avtalte tillegg i 2007, vil mange grupper ha reallønnsvekst før det gis lønnstillegg i 2007, sier Støstad.

Tallene kommer fram i Beregningsutvalgets foreløpige rapport som ble publisert i dag. Rapporten gir en oversikt over utviklingen i lønninger, inntekter, priser og konkurranse­­evne.

– Jeg har merket meg av rapporten at lønnsveksten for arbeidere i industrien og i frontfaget i 2006 ble om lag som forventet etter lønnsoppgjøret i fjor. Funksjonærlønningene har imidlertid økt mer. Det er uheldig at lønningene til høyere funksjonærer stiger så vidt mye, avslutter Støstad.