Historisk arkiv

Veien ut av trygdeuføret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Mange vil aldri kunne komme tilbake for fullt i arbeidslivet, men noen vil kunne jobbe litt. For å forhindre at disse faller ut på uførepensjon, setter vi i gang et forsøk med et tidsubestemt lønnstilskudd, skriver statssekretær Laila Gustavsen i et innlegg publisert i Aften 19. februar 2007

Innlegg av statssekretær Laila Gustavsen, publisert i Aften 19. februar 2007

Tempoet i dagens arbeidsliv gir liten plass til dem som går for halv maskin. Et nytt tiltak skal gjøre det lettere for bedriftene å beholde ansatte som i dag faller ut av arbeidslivet.

I et innlegg i Aften 12. februar tar Tove Solum opp situasjonen for uføretrygdede. Ett av hennes poeng er at alle som kan jobbe, ikke alltid får jobbe. Ifølge Solum skorter det på bedriftenes vilje og evne til å tilrettelegge. I tillegg virker trygdesystemet begrensende.

Et første viktig grep er å rydde opp i ulike stønadsordinger. Vi har foreslått å erstatte dagens rehabiliteringspenger, attføringspenger og tidsbegrenset uførestønad med en tidsbegrenset midlertidig inntektssikring. Hensikten er å bruke mindre tid på å kategorisere mennesker, og mer tid på få finne ut hva de faktisk trenger. Vi foreslår å oppheve skillet mellom yrkeshemmede og andre arbeidssøkere. Tilgangen på tiltak og tjenester bør styres av den enkeltes behov . Jeg er overbevist om at dette er viktige og riktige grep for å få flere inn i arbeidslivet.  

Delta etter evne
Mange vil aldri kunne komme tilbake for fullt i arbeidslivet, men noen vil kunne jobbe litt. For å forhindre at disse faller ut på uførepensjon, setter vi i gang  et forsøk med et tidsubestemt lønnstilskudd. Arbeidsgivere som ansetter personer med varig og vesentlig nedsatt arbeidsevne kan få dekket inntil 75 prosent av lønn og sosiale utgifter. Tilskuddet skal gi bedriftene nødvendig trygghet til å satse på dem som ikke kan gå for fullt. Dette vil gi folk tarifflønn i stedet for trygd, arbeidsgiver får et lønnstilskudd og bedriften får verdifull kompetanse. Forsøket settes i verk i fem fylker allerede i år. Fra neste år kan ordningen bli permanent.

Veien videre
Gjennom opprettelsen av Arbeids- og velferdsetaten har vi laget en felles dør inn til de samlede virkemidlene. Nå arbeider vi med innholdet. Målet er å gi bedre og mer tilpasset bistand til de som trenger hjelp til å komme i eller tilbake til arbeid. Stortingsmeldingen om arbeid, velferd og inkludering skal behandles av Stortinget denne våren. I midten av mars avgir Uførepensjonsutvalget sin innstilling. Alle syke kan ikke jobbe. Målet om flere i arbeid skal ikke stå i motstrid til å et verdig liv for dem som står utenfor arbeidslivet. Vi må klare begge deler. Vi skal bli bedre til å få de som kan ut i jobb, og vi skal bidra til et godt og verdig liv til de som ikke kan jobbe.