Historisk arkiv

Økt støtte til Stemmerettsjubileet i 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Regjeringen har besluttet å markere 100 år med allmenn stemmerett i 2013. For å styrke planleggingen og igangsette arbeidet med konkrete tiltak, foreslår Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet å øke bevilgningen til formålet med 2 millioner kroner.

-Innføringen av allmenn stemmerett for kvinner i 1913 betydde at kvinner oppnådde de samme politiske rettighetene som menn. 100-årsjubileet i 2013 henter kraft fra denne milepælen, men skal også peke framover. Kampen for et likestilt Norge er ikke vunnet en gang for alle. Vi ser at vi stadig må arbeide for å sikre alle borgere likestilling og vern mot diskriminering, sier barne-, likestillings og inkluderingsminister Audun Lysbakken

Regjeringen har bestemt at jubileet skal feires lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Sentrale fellesverdier som stemmerett, likestilling, deltakelse og representasjon skal danne rammen rundt feiringen. Det er oppnevnt en komité som har ansvaret for feiringen av Stemmerettsjubileet. Komiteen ledes av fylkesmann i Buskerud, tidligere statsråd og stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl.

-Vi må også i dag arbeide for å få en bedre kjønnsbalanse i folkevalgte organer. I tillegg må vi få nye grupper engasjert i å bruke stemmeretten. Det er vi som demokrati helt avhengig av, sier statsråd Lysbakken.