Historisk arkiv

Mer til gratis kjernetid i barnehagene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Regjeringen vil utvide forsøket med gratis kjernetid i barnehage, og foreslår å bevilge ytterligere 7 millioner kroner i statsbudsjettet for 2011.

Tilbudet innebærer gratis opphold i barnehage fire timer pr. dag. Totalt 20 timer i uken.
- Forsøket med gratis kjernetid har gått over flere år og vi har gode erfaringer. Jeg ønsker nå å gi om lag 600 flere barn denne muligheten, sier statsråd Audun Lysbakken.

I Oslo er allerede seks bydeler inne i ordningen. Også i Drammen og Bergen er det områder med høy andel innvandrerbefolkning. - Utvidelsen av forsøket foreslås derfor til disse områdene, fortsetter Lysbakken.

Målet med tiltaket er å forberede barn på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage og å bedre norskkunnskapene for minoritetsspråklige barn. - Barnehagen er en sentral arena for inkludering og språkopplæring. Et tilbud om barnehageplass for barna er et viktig tiltak for hele familien, sier statsråden.

Regjeringen foreslår å utvide forsøket med gratis kjernetid. Bevilgningen er foreslått økt til totalt 68,8 mill. kroner. Gratis kjernetid for alle fire- og femåringer i Groruddalen og Søndre Nordstrand i Oslo kommune blir videreført. Forsøket i Bydel Gamle Oslo blir videreført i dialog med Oslo kommune. Forsøket med treåringer i Drammen blir videreført. Det blir foreslått å utvide satsingen til å omfatte fireåringer i de samme områdene i kommunen. I tillegg blir det foreslått å utvide satsingen til områder i Bergen kommune

.