Historisk arkiv

NHO meldte seg ut selv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Replikk til uttalelse fra NHO i Klassekampen 6/3.06

NHO meldte seg ut selv

Replikk til uttalelse fra NHO i Klassekampen 6/3.06

Likelønnskommisjon:
Av barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem

Det er forunderlig å lese uttalelsene fra informasjonssjef Øivind Lind Petersen i NHO til Klassekampen 6. mars. Han hevder at NHO "er i utgangspunktet ikkje negativ til å delta i ein slik kommisjon, men vi har ikkje fått nokon formell førespurnad frå BLD".

Vet ikke NHOs informasjonssjef at NHO ikke har ønsket å delta direkte i en slik kommisjon? Leserne bør i alle fall være klar over at NHO, i likhet med flere andre organisasjoner i arbeidslivet, i møte med departementet signaliserte at de ikke ønsket å delta i kommisjonen. De anbefalte heller en sammensetning av eksperter.

Jeg er også opptatt av at likelønnskommisjonen får deltakelse fra et bredt spekter av fagmiljøer. Regjeringen har nå avklart mandat og prinsipper for sammensetning av kommisjonen i samsvar med dette. Kommisjonen vil bli oppnevnt i nær framtid.

I tillegg vil vi etablere et råd eller en referansegruppe, til støtte for kommisjonens arbeid og kommunikasjon underveis. Vi vil invitere arbeidslivets parter til å delta i referansegruppen, og jeg regner med at NHO vil stille seg positiv til dette. Likeledes vil jeg håpe og tro at NHOs informasjonssjef søker å holde seg bedre oppdatert på NHOs egne valg av former for deltakelse i arbeidet for likelønn.