Historisk arkiv

Årsapport for EØS-midlene 2005-2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Arbeidet med EØS-midlene har i perioden mai 2005 – april 2006 vært preget av overgangen fra en forberedende fase til selve gjennomføringsfasen. Utenriksdepartementet har utarbeidet en årsrapport som gir oversikt over tiltak og aktiviteter i perioden, samt en oversikt over status i hvert enkelt mottakerland.

Årsapport for EØS-midlene 2005-2006

Arbeidet med EØS-midlene har i perioden mai 2005 – april 2006 vært preget av overgangen fra en forberedende fase til selve gjennomførings-fasen. Utenriksdepartementet har utarbeidet en årsrapport som gir oversikt over tiltak og aktiviteter i perioden, samt en oversikt over status i hvert enkelt mottakerland.

Aktivitetsnivået har økt kraftig både i mottakerlandene, i Norge og ved sekretariatet i Brussel – Financial Mechanism Office. Det er nå inngått rammeavtaler med alle 13 mottakerland.

Per 1. mai 2006 var midler for til sammen 2,4 milliarder kroner til enkeltprosjekter utlyst i åtte land. Utlysningene hadde ved utgangen av perioden resultert i 2800 søknader. Samlet søknadsbeløp er i snitt ni ganger høyere enn de utlyste midlene.

På samme tidspunkt var over 70 søknader sendt til vurdering i sekretariatet i Brussel, etter først å ha blitt evaluert og prioritert nasjonalt. Rundt 30 av disse søknadene venter på vurdering i Europakommisjonen.

Årsrapporten for EØS-midlene kan du lese her. Det finnes også en pdf-versjon som kan lastes ned fra denne siden.

Den trykte versjonen av årsrapporten kan bestilles via e-post: seef@mfa.no, eller ved å kontakte informasjonsrådgiver Lars-Erik Hauge, telefon 2224 3774.

Aktuelle lenker: