Historisk arkiv

Norskstøttet prosjekt vinner prestisjefylt kulturarvpris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Et spansk prosjekt med støtte fra den opprinnelige finansieringsordningen (1994 -98) i EØS-avtalen er en av fem vinnere av "European Union Price for Cultural Heritage/Europa Nostra" for 2005. Prosjektet inkluderer 34 delprosjekter, herunder rehabilitering av 32 historiske monumenter.

Norsk- støttet prosjekt vinner prestisjefylt kulturarvpris

"Et spansk prosjekt med støtte fra den opprinnelige finansieringsordningen (1994 - 98) i EØS-avtalen er en av fem vinnere av "European Union Price for Cultural Heritage/Europa Nostra" for 2005. Prosjektet inkluderer 34 delprosjekter, herunder rehabilitering av 32 historiske monumenter og infrastruktur med sikte på å utnytte disse til turisme og økonomisk utvikling. Prosjektet har vært gjennomført i regi av kulturdepartement i den spanske regionen Extremadura siden 1996. Totale kostnader var anslått til vel 19 mill. euro, hvorav ca. 80% (nærmere 16 mill. euro) er dekket gjennom finansieringsordningen. Norges andel i ordningen utgjorde ca. 20%. Ved siden av Norge bidro Island og Liechtenstein og de tidligere EFTA-landene Sverige, Finland og Østerrike med midler i denne ordningen.

Europa Nostra-prisen anses som den mest prestisjefylte prisen innenfor feltet "bevaring av kulturarven" i Europa. Prisen som er på 10.000 euro, vil bli utdelt i Madrid 27. juni 2006 under ledelse av Europa Nostras president, prins Henrik av Danmark, og Spanias dronning Sofia som er Hispania Nostras høye beskytter."