Historisk arkiv

Stipendfondet i Tsjekkia lansert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det tsjekkiske stipendfondet på nær 20 millioner kroner ble lansert i slutten av juni. Fondet er rettet inn mot student- og forskermobilitet, partnerskap og samarbeid mellom utdannings-institusjoner i Tsjekkia og giverlandene Norge, Island og Liechtenstein.

Stipendfondet i Tsjekkia lansert

Det tsjekkiske stipendfondet under EØS-midlene ble lansert i slutten av juni. Fondet er på nær 20 millioner kroner og er rettet inn mot student- og forskermobilitet, partnerskap og samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner i Tsjekkia og giverlandene Norge, Island og Liechtenstein.

Det tsjekkiske stipendfondet er det første stipendfondet som opprettes under EØS-midlene. Det vil totalt oppretttes slike fond i ti av mottakerlandene. Det tsjekkiske Socrates-kontoret er fondsforvalter for fondet, som har en horisont på fire år.

Mobilitet og samarbeid
Gjennom å legge til rette for mobilitet og samarbeid vil fondet bidra til overføring av kunnskap og styrke kvaliteten på undervisning og forskning, samt skape tettere bånd mellom Tsjekkia og de tre EØS-EFTA-landene.

Den første utlysningen av midler fra fondet fokuserer på studentstipend. Tjsekkiske studenter som ønsker å gå på videregående skole, yrkesfaglig skole, på høyskole eller universitet i Norge, Island eller Liechtenstein i studieåret 2006/2007 kan søke om midler fra fondet. Stipendet vil dekke reise- og oppholdsutgifter i vertslandet for en periode opptil 12 måneder.

Les mer om det tsjekkiske stipendfondet på hjemmesiden til EØS-midlene.