Historisk arkiv

Vellykket årlig møte på Malta

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det første årlige møtet med Malta under EØS-midlene ble gjennomført i slutten av mai. Innkomne prosjektforslag ble drøftet. I tillegg var det fokus på blant annet utvelgingsprosess og fremdrift.

Vellykket årlig møte på Malta

Det første årlige møtet med Malta under EØS-midlene ble avholdt i Valletta 29. mai 2006. Møtet fokuserte på arbeidet på maltesisk side det siste året, med spesiell fokus på utlysningen av midlene, utvelgelsesprosessen og gjennomgang av prosjektforslag.

Det ble også gitt en redegjørelse av forvaltnings­systemet, spesielt når det gjelder utbetalings­systemet og revisjonsrutiner for EØS-midlene.

Motiv fra Valletta

Valletta – hovedstaden på Malta

Syv prosjektsøknader
Malta har kommet forholdsvis langt i gjennomføringen av EØS-midlene. Maltas eneste utlysning av midler er gjennomført. Av totalt 41 innkomne prosjektsøknader, ble syv søknader plukket ut av Malta og sendt til sekretariatet i Brussel (FMO) for vurdering.

Malta har søkt om støtte til tre Schengen-prosjekter og ett kulturarvprosjekt under den norske finansieringsordningen. Under EØS-finansieringsordningen er det søk om støtte til ett kulturarvprosjekt og to miljøvernprosjekter. En av søkerne er en frivillig organisasjon, resten er offentlige institusjoner/statseide selskap.

Søknad om fond for teknisk bistand til gjennomføring av EØS-midlene vil bli sendt FMO om kort tid.