Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Klarspråkprisen gikk til Vegvesenet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Statens vegvesen stakk av med seieren i konkurransen om Klarspråkprisen 2012.

- Klarspråkprisen er et synlig tegn på at viktig arbeid blir gjort. Jeg er stolt av at vi har fått til et landsdekkende prosjekt om ”klart språk i staten”, og jeg vil gjerne gratulere Vegvesenet med en velfortjent førsteplass, sier Rigmor Aasrud, som i dag delte ut denne prisen for fjerde gang.

Statens vegvesen har gjennom et grundig arbeid med språk vist at det å endre skrivestil har spart både tid og penger. Brukerne får bedre svar på spørsmålene sine. Dermed får de også i større grad gjort det de skal. Altså sparer også brukerne tid, og de blir mer fornøyde.

- Målet med klarspråk-prosjektet er at informasjon fra det offentlige skal være forståelig for alle, sier Aasrud.

Klarspråk i en digital verden
For et år siden lansert hun regjeringens Digitaliseringsprogam. En mer digital forvaltning skal gjøre det enklere for innbyggerne å få det de trenger fra offentlig sektor. I tillegg vil dette gjøre det offentlige mer effektiv.
- Digitale tjenester betyr mer selvbetjening. Da må være mulig for innbyggerne å forstå hva de skal gjøre. Også digitale tjenester trenger klarspråk. Både i tekst og i utforming, sier Aasrud.
Vegvesenet har ifølge juryen et svært godt nettsted med tydelige faner og innhold som er systematisert etter brukernes behov. Nettstedet er et av landets mest brukte og har 13,5 millioner besøk i året.

Statsråd Rigmor Aasrud sammen med prisvinner  kommunikasjonsdirektør Sissel Faller i Statens vegvesen
Kommunikasjonsdirektør Sissel Faller tok i mot prisen på vegne av Statens vegvesen. - Denne prisen inspirerer oss til å fortsette det gode arbeidet vi har startet opp. Vi skal bli enda klarere og tydeligere i framtida, sa Faller i takketalen. Her er hun sammen med statsråden etter prisutdelingen. (Svein Arne Orvik / Språkrådet)

 

Til toppen