Historisk arkiv

MinID-suksess krever 13 millioner kroner mer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Over halvparten av landets voksne befolkning har skaffet seg MinID, og både antall brukere og antall pålogginger stiger fortsatt. - MinID har utviklet seg til å bli en voldsom suksess med dobling i bruken siste år, derfor foreslår regjeringen 13 millioner kroner i en ekstrabevilgning, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Stadig flere innbyggere benytter seg av elektronisk kommunikasjon med det offentlige.

- MinID lykkes så godt fordi løsningen er svært brukervennlig. Innbyggerne skal ha et digitalt førstevalg i kontakt med det offentlige, og da er elektronisk ID nødvendig. Når alt kan gjøres på skjerm, sparer det offentlige penger og for innbyggerne blir det raskere og enklere, sier fornyingsministeren. 

Med hjelp av fødselsnummer, selvvalgt passord og en engangskode via sms, får brukerne mulighet til å levere selvangivelse, bytte fastlege, levere meldekort til NAV, søke studieplass og studielån, få tilgang til pensjonsopplysninger og en rekke andre offentlige tjenester.

Antall offentlige etater som bruker MinID er i stadig vekst. Den foreslåtte ekstrabevilgningen på 13 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett er nødvendig for å håndtere den økte pågangen fra innbyggere og fra offentlige etater som ønsker å ta i bruk løsningen. 2 150 000 av landets befolkning over 15 år bruker nå MinID.