Historisk arkiv

Enighet med LO Stat, YS Stat og Akademikerne i det statlige lønnsoppgjøret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

2. juni 2012 ble det enighet mellom LO Stat, YS Stat, Akademikerne og staten i det statlige lønnsoppgjøret. Oppgjøret har en ramme på 3,97 prosent, i tillegg kommer resirkulerte midler på 0,1 prosent. Tilsammen utgjør dette 4,07 prosent. – For staten har det vært viktig å få til et oppgjør innenfor en forsvarlig økonomisk ramme og ikke minst at det innebærer en videreføring av likelønnsarbeidet, sier administrasjonsminister Rigmor Aasrud.

2. juni 2012 ble det enighet mellom LO Stat, YS Stat, Akademikerne og staten i det statlige lønnsoppgjøret.  Oppgjøret har en ramme på 3,97 prosent, i tillegg kommer resirkulerte midler på 0,1 prosent. Tilsammen utgjør dette 4,07 prosent. – For staten har det vært viktig å få til et oppgjør innenfor en forsvarlig økonomisk ramme og ikke minst at det innebærer en videreføring av likelønnsarbeidet, sier administrasjonsminister Rigmor Aasrud. 

Oppgjøret har en innretning med et høyt generelt tillegg som sikrer en god reallønnsvekst for alle, og en pott til lokale forhandlinger som bidrar til at virksomhetene kan gjennomføre sin lokale lønnspolitikk. I tillegg avtalte partene sentrale tiltak som viderefører det gode arbeidet med likelønn i staten.

Oppgjøret sikrer alle ansatte i staten et generelt tillegg på 12 000 kroner. Utover dette kommer sentrale tiltak som er avtalt partene imellom, samt lokale tillegg.

For en førstekonsulent i staten med 10 års ansiennitet vil dette utgjøre en økning på 17.900 kroner før de lokale forhandlingene starter. Med ett lønnstrinn i de lokale forhandlingene kan økningen bli på til sammen 24.200 kroner.

- Det har vært avgjørende for oss å få på plass et oppgjør som tar hensyn til den økonomiske situasjonen. Det har vi fått til, og det er jeg glad for, sier Rigmor Aasrud.

 



Pressekontakt er politisk rådgiver Jon Reidar Øyan, tlf: 900 42 616