Historisk arkiv

Fornyingsministeren besøker India og Singapore

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyings-, administrasjons-, og kirkeminister Rigmor Aasrud besøker India og Singapore 5. til 11. februar. Formålet med reisen er å knytte sterkere bånd mellom kunnskapsmiljøer i Norge og de to asiatiske landene på områdene IKT og offentlige digitale tjenester. Reisen inngår i arbeidet med å utvikle en norsk strategi for IKT-basert innovasjon og verdiskaping.

Fornyings-, administrasjons-, og kirkeminister Rigmor Aasrud besøker India og Singapore 5. til 11. februar. Formålet med reisen er å knytte sterkere bånd mellom kunnskapsmiljøer i Norge og de to asiatiske landene på områdene IKT og offentlige digitale tjenester. Reisen inngår i arbeidet med å utvikle en norsk strategi for IKT-basert innovasjon og verdiskaping.

India har en av verdens største IT-industrier som sysselsetter mer enn 2,5 millioner mennesker. Statsråden skal besøke byene New Dehli og Bangalore.

På statsrådens program står blant annet:

  • En rundebordskonferanse for norske IT-virksomheter som har etablert seg i India.
  • Besøk hos det indiske innovasjonsrådet og møte med det indiske ID-prosjektet UID. Prosjektet har som mål å gi 600 millioner indere elektronisk ID innen 2014.
  • Besøke IT-bedrifter som jobber med løsninger for grønne, energieffektive bygg, smart energi og smart søppelhåndtering og ha samtaler om innovasjon og entreprenørskap. Hun vil også få innblikk i IT-utdanningen.

Singapore er et av verdens ledende på elektronisk forvaltning. Under sitt besøk til Infocomm Development Authority of Singapore vil Aasrud se på Singapores arbeid med å få offentlige tjenester på nett. På programmet står også besøk til vitenskaps-, teknologi- og forskningsinstitusjonen A*Star.

Statsråd Aasrud skal også besøke sjømannskirken i Singapore.

Statsråden vil under besøkene ha samtaler med ministerkolleger fra de to landene.

Pressen er velkommen til å delta. Redaksjoner som ønsker nærmere informasjon om programmet, kan ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Helge Kvandal, tlf. 22 24 47 76 / 402 84 275.

Bilder fra reisen legges på Flickr 


***

Informasjon fra det offentlige skal være lett å lese. FAD bruker Liks til å teste hvor enkel teksten er. Denne pressemeldingen har en verdi på 45. Det er det samme som vanlig avistekst. Les mer om arbeidet med et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.