Forsiden

Historisk arkiv

Minside og GeoNorge finalister i European eGovernment Awards 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

De norske nettportalene Minside og GeoNorge er to av finalistene til den europeiske prisen for fremragende e-forvaltningsløsninger, European eGovernment Awards 2007. Vinnerne blir kunngjort 20. september.

- Norge ligger i front innen utviklingen av offentlige elektroniske tjenester i Europa. Nominasjonen er en anerkjennelse av disse kompetansemiljøene og resultatet av målrettet satsing på fornying i offentlig sektor, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

European eGovernment Awards 2007 tildeles de beste europeiske løsningene innen elektronisk forvaltning, og deles ut under EUs fjerde ministerkonferanse om e-forvaltning i Lisboa 20. september.

I alt 311 prosjekter var nominert til prisene i fire ulike klasser. De norske bidragene utgjør to av finalistene.

Minside
Minside er et offentlig servicekontor på Internett. Minside tilbyr innbyggere én felles inngang til elektroniske tjenester fra det offentlige. Portalen gir mulighet for enkel dialog med det offentlige. Den gir også den enkelte bruker oversikt over informasjon som er registrert i ulike offentlige registre om han eller henne. Minside er utviklet av Norge.no.
Nettsted: www.minside.no

GeoNorge
GeoNorge er det nasjonale nettstedet for kartdata og annen geografisk stedfestet informasjon i Norge. Her kan brukere av kartdata søke etter og få tilgang til det som er tilgjengelig av slik informasjon. GeoNorge er en del av Norge digitalt; et samarbeid mellom offentlige virksomheter med ansvar for å etablere og forvalte kartdata og annen stedfestet geografisk informasjon. GeoNorge.no utvikles og driftes av Statens kartverk på vegne av partene i Norge digitalt samarbeidet.
Nettsted: www.geonorge.no