Historisk arkiv

Forsvarsministeren understreker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Regjeringen har besluttet å tilby et spesialstyrkebidrag til ISAF, for en seksmåneders periode. Styrken skal være stasjonert og operere i Kabul-området. I forbindelse med tilbakemeldingen til NATO, vil vi gjøre det klart at Norge ikke vil komme med ytterligere militære bidrag i 2007 utover det som nå er gjort kjent.

Regjeringen har besluttet å tilby et spesialstyrkebidrag til ISAF, for en seksmåneders periode. Styrken skal være stasjonert og operere i Kabul-området.  I forbindelse med tilbakemeldingen til NATO, vil vi gjøre det klart at Norge ikke vil komme med ytterligere militære bidrag i 2007 utover det som nå er gjort kjent.

Dersom det foreligger uklarhet om denne beslutningen, vil jeg presisere følgende: 

NATO har identifisert et behov for spesialstyrker i Kabul-området, og Norge har blitt anmodet om å stille et slikt bidrag. Regjeringens beslutning er at styrkene skal bli stasjonert i Kabul-regionen og operere i denne regionen. Jeg kan forsikre om at den norske styrken ikke vil bli flyttet til andre områder enn Kabul-regionen. Dette er meddelt NATOs Generalsekretær som er fullt ut innforstått med dette, understreker forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.