Historisk arkiv

Overføring av riksdekkende folkeregisteroppgaver til Midt-Finnmark likningskontor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Skattedirektoratet

Postboks 6300 Etterstad

0603 OSLO

Deres ref

Vår ref

Dato

06/2769 SA EGJ

30.06.2006

Overføring av riksdekkende folkeregisteroppgaver til Midt-Finnmark likningskontor

Det vises til tidligere kontakt om saken, senest direktoratets e-post 20. juni 2006.

Skattedirektoratet foreslår å flytte oppgavene som i dag utføres av Personregisteret fra Oslo til Midt-Finnmark likningskontor (Hammerfest).

Personregisteret er en enhet ved Oslo ligningskontor, og utfører en del landsdekkende funksjoner innenfor folkeregistrering. Det er ikke et eget organ eller selvstendig register (navnet er historisk betinget). Opplysningene som registreres av Personregisteret inngår i det sentrale folkeregisteret som skatteetaten forvalter.

De viktigste oppgavene for Personregisteret er tildeling av fødselsnummer og D-nummer. I tillegg er en del mindre folkeregisteroppgaver lagt til Personregisteret.

Planene om å flytte oppgavene som i dag utføres av Personregisteret til Midt-Finnmark likningskontor er nevnt i rapporten om reorganisering av skatteetaten. Rapporten har nylig vært på høring, og ingen av høringsinstansene har uttrykt skepsis mot å flytte oppgavene til Nord-Norge.

Finansdepartementet har merket seg planen og ser positivt på den foreslåtte flyttingen. Personregisteroppgaven er landsdekkende, og kan godt løses utenfor Oslo. Flyttingen er forankret i etaten, og vil være distriktspolitisk positiv. Personregisteret ved Oslo likningskontor har ca. 12 tilsatte. Likningskontoret vil omdisponere de tilsatte som vil bli berørt av en slik flytting. Ved Midt-Finnmark likningskontor i Hammerfest skal det tilsettes inntil 10 faste og 3 midlertidige medarbeidere med sikte på å kunne overta Personregisterets oppgaver.

Flyttingen nødvendiggjør enkelte endringer i direktoratets forskrift 14. februar 1995 nr. 125 om D-nummer. Departementet forutsetter at forskriftsendringene vedtas og kunngjøres før flyttingen av oppgavene iverksettes.

Departementet forutsetter at de etatsinterne krav til saksbehandlingstiden ved Personregisteret videreføres, og at direktoratet følger opp at disse overholdes.

Med hilsen

Thorbjørn Gjølstad

ekspedisjonssjef

Helle Harbou-Hals

avdelingsdirektør