Historisk arkiv

Frist for å oppfylle krav om tjenestepensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Foretak som ble omfattet av lov om obligatorisk tjenestepensjon og hadde plikt til å ha pensjonsordning da loven trådte i kraft 1. januar 2006, må opprette pensjonsordning for sine arbeidstakere innen utgangen av 2006. Ordningen skal likevel ha økonomisk virkning fra 1. juli 2006.

Frist for å oppfylle krav om tjenestepensjon

Lov om obligatorisk tjenestepensjon trådte i kraft 1. januar 2006. Loven pålegger nærmere bestemte foretak å opprette en tjenestepensjonsordning for arbeidstakerne, som tilfredsstiller kravene i foretakspensjonsloven eller innskuddspensjonsloven, og samtidig tilfredsstiller minstekrav som er nærmere angitt i lov om obligatorisk tjenestepensjon.

Både markedsføring av og avisoppslag om tjenestepensjon kan gi inntrykk av at foretak må ha inngått avtale med pensjonsleverandør om å opprette ordning som tilfredsstiller kravene i lov om obligatorisk tjenestepensjon før 1. juli 2006. Dette er ikke riktig. Det er gitt overgangsregler, som kort kan oppsummeres som følger:

  • Foretak som ble omfattet av loven og hadde plikt til å ha pensjonsordning da loven trådte i kraft 1. januar 2006, må opprette pensjonsordning for sine arbeidstakere innen utgangen av 2006. Ordningen skal likevel ha økonomisk virkning fra 1. juli 2006.
  • Foretak som får plikt til å ha pensjonsordning etter at loven trådte i kraft, må opprette ordningen innen seks måneder. Dersom slik seks måneders frist løper ut i 2006, forlenges likevel fristen til utløpet av 2006.

Lenker:
Lov om obligatorisk tjenestepensjon
Finansdepartementets informasjonsportal om obligatorisk tjenestepensjon


Publisert: 29.06.06