Historisk arkiv

Nytt kapitaldekningsregelverk — Utkast til forskrifter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet sender i dag på høring utkast til forskrifter som gjennomfører nye kapitaldekningsregler (Basel II) i norsk lovgivning.

Nytt kapitaldekningsregelverk – Utkast til forskrifter

Finansdepartementet sender i dag på høring utkast til forskrifter som gjennomfører nye kapitaldekningsregler (Basel II) i norsk lovgivning.

Bakgrunnen for de foreslåtte endringene i kapitaldekningsregelverket er nye retningslinjer fra Baselkomiteen og EØS-relevante endringer i gjeldende EU direktiver. Departementet foreslo i Ot.prp. nr. 66 (2005-2006) lovbestemmelser som legger til rette for gjennomføringen ved å gi et rammeverk som skal utfylles med forkrifter. Forskriftsutkast og høringsbrev er utarbeidet av Kredittilsynet.

Finansdepartementet vil ved utarbeidelsen av de endelige forskriftene legge stor vekt på konkurransemessige hensyn, og i lys av at norske finansinstitusjoner i tiltakende grad er i konkurranse med aktører underlagt ulike nasjonale regler. Departementet understreker imidlertid at hovedbegrunnelsen for å stille krav til ansvarlig kapital er hensynet til at den enkelte institusjon skal ha en god og tilstrekkelig soliditet for å stå imot den risiko for tap som institusjonen tar på seg gjennom sin virksomhet.

Les høringsdokumentene her.

Se også pressemelding av 7. april 2006 i forbindelse med at Regjeringen fremmet Ot.prp. nr. 66 (2005-2006).


Publisert: 14.06.2006