Historisk arkiv

Seminar om klimakvoter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet mottar mange henvendelser fra media om klimakvoter. For å møte noe av informasjonsbehovet arrangerte departementet et "mini-seminar". Seminaret kan sees i opptak på Nett-TV.

Miljøverndepartementet og Finansdepartementet inviterte pressen til frokostseminar om kvotesystem og klimakvoter fredag 16. februar.

Finansdepartementet mottar mange henvendelser fra media om disse spørsmålene, og for å møte noe av det informasjonsbehovet gjennomførte departementet et "mini-seminar"  for kort å presentere prosessen framover, internasjonale kvoteavtaler og kvotesystemet som markedsplass. 

Regjeringen vil i løpet av våren presentere flere saker hvor disse temaene blir drøftet. Hensikten med dette seminaret var å gi et innblikk i de premissene som ligger til grunn for den politiske behandlingen.

Blant innlederne var politisk rådgiver Morten Wasstøl  (Miljøverndepartementet), Norges forhandlingsleder Harald Dovland (Miljøverndepartementet), professor Michael Hoel (Universitetet i Oslo), CEO Per-Otto Wold (Point Carbon) og ekspedisjonssjef Leif Ervik (Finansdepartementet). Seminaret ble åpnet av statssekretær Geir Axelsen (Finansdepartementet).

Seminaret er i sin helhet lagt ut på på Nett-TV, og vil være tilgjengelig for de som ønsker å se foredragene i ettertid.

Her kan du laste ned plansjene som ble brukt under seminaret:

Politisk rådgiver Morten Wasstøl  (Miljøverndepartementet)
Norges forhandlingsleder Harald Dovland (Miljøverndepartementet)
Professor Michael Hoel (Universitetet i Oslo)
CEO Per-Otto Wold (Point Carbon) 
Ekspedisjonssjef Leif Ervik (Finansdepartementet)