Historisk arkiv

God informasjon ved fornyelse av skadeforsikring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har i dag bedt Kredittilsynet kartlegge hvordan skadeforsikringsselskapene oppfyller sin lovbestemte plikt til å gi opplysninger om retten til å skifte skadeforsikringsselskap når forsikringsavtalen fornyes.

Finansdepartementet har i dag – i samråd med Justisdepartementet – bedt Kredittilsynet kartlegge hvordan skadeforsikringsselskapene oppfyller sin lovbestemte plikt til, på en tydelig måte, å gi opplysninger om blant annet retten og den frist som gjelder, til å skifte skadeforsikringsselskap når forsikringsavtalen fornyes (vanligvis hvert år). Departementet ber om at Kredittilsynet vurderer en nærmere oppfølging overfor selskapene av selskapenes praktisering av opplysningsplikten.

Statssekretær Ole Morten Geving

- Det er svært viktig for konkurransen i skadeforsikringsmarkedet at kundene får klar og tydelig informasjon fra selskapene om deres rett til å bytte forsikringsselskap, og de frister som da gjelder. Tydelig informasjon, slik loven krever, gjør at det blir økt fokus på vilkår og det gir større mobilitet. Dette vil igjen bedre konkurransen i skadeforsikringsmarkedet, sier statssekretær Ole Morten Geving.

Kredittilsynet har fått frist til 31. mai 2008 med kartlegging og oppfølging.

Les brevet her.

_________________________

Kredittilsynet publiserte 2. juli 2008 resultatet av kartleggingen.
Les om dette på tilsynets nettsider.