Historisk arkiv

Svar på spm 15 ang Meld.St.15 (2010-2011) Forvaltningen av Statens pensjonsfond i 2010

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Lønnsforskjeller mellom ansatte i departementets avdeling for formuesforvaltning og ansatte i Norges Bank (NBIM)

Spørsmål:
Hvor mange personer arbeider i departementets Avdeling for formuesforvaltning? Og hva er deres gjennomsnittlige kompensasjon (lønn, bonus mv)? Ser finansministeren det som en utfordring at de som skal regulere forvaltningen av SPU (de ansatte i Avdeling for formuesforvaltning) er vesentlig lavere lønnet enn de som forvalter fondet (ansatte i NBIM)? Har det vært eksempler på at ansatte i Avdeling for formuesforvaltning har sluttet og senere har begynt å jobbe i Norges Bank?


Finansdepartementets svar:
I 2010 var det i gjennomsnitt 13,4 fagpersoner ansatt i Avdeling for formuesforvaltning. I tillegg var det en sekretærstilling som er holdt utenfor beregningen under. Samlet utbetalt lønn, inklusive overtidsbetaling for de 13,4 stillingene i 2010, var kr 11 650 000. Gjennomsnittlig lønn var derfor kr 869 000.

Finansdepartementet rekrutterer ansatte i konkurranse med flere bransjer med høyt lønnsnivå. Det gjelder for eksempel ved rekruttering av jurister med spesialkompetanse i skattespørsmål, finansmarkedsjurister og –økonomer, makroanalytikere og personer med bakgrunn fra kapitalforvaltning. Gjennomgående anser departementet at rekrutteringen til departementet er tilfredsstillende.

Siden Avdeling for formuesforvaltning ble etablert i 2006 har det ikke vært eksempler på at personer har sluttet og senere begynt i Norges Bank. Det er derimot eksempler på at medarbeidere har sluttet i Norges Bank og begynt i Finansdepartementets avdeling for formuesforvaltning.