Historisk arkiv

Svar på spm. 1476 fra stortingsrepresentant Jørund Rytman

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Skattelette

Jeg viser til brev av 14. juni 2013 fra Stortingets presidentskap med følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Jørgen Rytman.

Spørsmål
Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til finansministeren:

“Regjeringen har feilaktig hevdet at FrP har lovet 100 mrd i skattelette «til de aller rikeste», senest av statsministeren 12.06.13 i debatt mot Siv Jensen. Det riktige er at FrP har ambisjoner om å kutte skatte- og avgiftsnivået i Norge, og har skissert kutt på mellom 50 og 100 mrd kr i neste stortingsperiode. Kuttene vil primært komme folk flest til gode, og statsministeren tar derfor feil i sin påstand. Kan finansministeren skaffe tallgrunnlaget som statsministeren baserer sine argumenter på?

Begrunnelse:
Når statsministeren hevder FrP vil gi 100 mrd kr i skattelettelser til de aller rikeste, så er det helt feil. Men jeg forventer at statsministeren har tallmateriale som gjør at han kan fremme slike påstander om andre partier. Jeg ber derfor om kopi av beregningene slik at FrP kan korrigere regjeringens tallmateriale, i håp om at man får en ryddigere og ærligere valgkamp.”

Svar
Departementet har gjort beregninger på enkeltforslag som er fremmet av FrP, blant annet i forbindelse med deres alternative budsjetter og gjennom Dokument 8 forslag.

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen har, etter det departementet kjenner til, benyttet en del av disse anslagene for å summere FrPs samlede forslag. Det vises også til http://www.torgeirmicaelsen.no/politikk/1061/ for nærmere informasjon om denne beregningen. 


Med hilsen
Sigbjørn Johnsen