Historisk arkiv

Svar på spm. 1559 fra stortingsrepresentant Ib Thomsen om svar på spørsmål nr. 1481

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Skatt

Jeg viser til brev av 20. juni 2013 fra Stortingets presidentskap med følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Ib Thomsen.

Dette spørsmålet er en oppfølging av svar på spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Jørund Rytman, som feilaktig ble gitt nr. 1481. Riktig nummer er 1476.

 

Spørsmål
“Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til finansministeren:

Det vises til svar på spørsmål nr 1481 (2012-13). Finansministerens noe lettvinte svar lener seg på en blogg fra en AP politiker. I bloggen anses bompenger og eiendomsskatt som skatt. Dette er skatter som regjeringen ikke selv inkluderer når man beregner hva som er skattenivået i Norge. Betyr dette svar at regjeringen nå anser eksterne blogger som likestilt med finansdepartementets utregninger, og vil man endre regjeringens interne definisjon av bompenger og eiendomsskatt i tråd med bloggens tilnærming?

Svar
I mitt svar på spørsmål nr. 1476 til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Jørund Rytman viste jeg til beregninger av stortingsrepresentant Torgeir Michaelsen fordi det var det som var bakgrunn for diskusjonen. Departementet har for øvrig ikke endret metode for beregning av provenyvirkninger og skattenivå.

 

Med hilsen
Sigbjørn Johnsen