Historisk arkiv

NOx-avgift for miljøets skyld

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Innlegg i Aftenposten 19.04.07

Cruise-næringen har de siste ukene protestert kraftig mot NOx-avgiften. Det er synd at en næring som lever av turisme ikke ser behovet for reduksjon av lokale, miljøskadelige utslipp. Utslipp av nitrogenoksider (NOx) skader dyre og planteliv, og fører til forsuring av jordsmonn og vassdrag. Derfor var Norge i sin tid en av pådriverne for denne miljøavtalen.

Nox skaper lokale og regionale miljøproblem. Mindre lokale utslipp vil derfor ha en direkte positiv miljøeffekt. Det vil alltid være land som har mindre strenge miljøkrav enn Norge. Men jeg ville tro at noe av det viktigste for turister som kommer til landet vårt, nettopp handler om vår natur og rent miljø.

Den største NOx-utslippskilden er kysttrafikk og fiske, som står for 40 prosent av utslippene. Norge har gjennom Gøteborg-protokollen forpliktet seg til å maksimalt slippe ut 156 000 tonn NOx i 2010. Det betyr en utslippsreduksjon på 30 prosent målt i forhold til utslippsnivået i 1990 og 29 prosent i forhold til 2003.

Norges NOx-forpliktelse er svært krevende. Det er snakk om store utslippsreduksjoner og dessuten kort tid igjen til oppfyllelsestidspunktet i 2010. På denne bakgrunn er det meget viktig for Regjeringen å iverksette kostnadseffektive virkemidler for å redusere Norges utslipp. Regjeringen varslet derfor NOx-avgift våren 2006, og stortinget vedtok høsten 2006 å innføre avgiften fra 1. januar 2007.

For at NOx-avgiften skal kunne virke etter sin hensikt omfatter den en så stor andel av de totale utslippskildene som mulig. Avgiften er i utgangspunktet generell med få unntak. Avgiften omfatter imidlertid i første omgang kun relativt store enheter. Alle skip, inkludert skip i cruisenæringen med framdriftsmaskineri med samlet installert effekt over 750 kW omfattes av NOx-avgiften.

Regjeringen legger vekt på at utslippene av NOx reduseres uten at den økonomiske belastningen for næringene blir unødvendig høy. Det er derfor foreslått kompensasjoner til enkelte berørte næringer. For skipsfarten, herunder skip i cruisetrafikk, er det gitt økte bevilgninger til forskning og utvikling med det formål å stimulere til utvikling av NOx-reduserende teknologier. For å lette belastningen for næringene ved innfasing av avgiften er det også gitt til dels omfattende overgangsordninger for de virksomheter som i løpet av en nærmere angitt tidsperiode installerer eller gjør avtale om installasjon av utslippsreduserende teknologi.

Regjeringen har også åpnet for at virksomheter som inngår miljøavtale med staten om konkrete og tidfestede utslippsreduksjoner kan fritas for NOx-avgift. Denne muligheten ligger også åpen for cruisenæringen.

Det er NOx-avgiftens hovedformål at den skal gi utslippsreduksjoner innen alle de næringer som omfattes av avgiften, herunder innen cruisenæringen. Regjeringen vil i tiden som kommer følge utviklingen nøye for å sikre at avgiften gir de ønskede effekter, og vil vurdere justeringer i regleverket dersom disse uteblir. Pr. i dag er det ikke aktuelt å gi avgiftsunntak for cruisefartøy.