Historisk arkiv

Studie om konkurranseevnen for fiskerindustrien på Island og i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

En islandsk og norsk studie har sammenliknet konkurranseevnen for den direkte fiskerirelaterte industrien på Island og i Norge. Studien konkluderer med at landene samlet sett kommer svært likt ut.

Pressemelding

Nr.: 11/2006
Dato: 10.02.06
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams, tlf. 22 24 64 40

Studie om konkurranseevnen for fiskerindustrien på Island og i Norge

En islandsk og norsk studie har sammenliknet konkurranseevnen for den direkte fiskerirelaterte industrien på Island og i Norge. Studien finner få forskjeller i landene, og konkluderer med at landene samlet sett kommer svært likt ut. Dette indikerer at landenes industrier samlet sett står under relativt like konkurransemessige forhold.

Studien the Fisheries Competitiveness Index 2004-2005 Iceland and Norway peker på at Norge har fortrinn i kategoriene infrastruktur og makroøkonomi, mens Island har fortrinn i fiskeriforvaltning, fiskeforedling og markedsføring. For kategorien fiske er det små forskjeller mellom landene.

Studien om konkurranseevnen for fiskeindustrien på Island og i Norge inngår som et viktig element i det bilaterale fiskerisamarbeidet mellom Island og Norge. Landenes fiskeriavtaler både regionalt og bilateralt samt en felles innsats mot ulovlig, uregulert og uregistrert fiske i Nord-Øst-Atlanteren står på agendaen når fiskeri- og kystminister Helga Pedersen møter den islandske fiskeriministeren Einar Kristinn Gudfinnson i Oslo den 14. februar.