Historisk arkiv

Regjeringen reetablerer oljeverndepotet på Fedje

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig, 22 24 64 37 / 91 54 42 35

Etter drøftelser i Regjeringen, har konstituert fiskeri- og kystminister Dag Terje Andersen besluttet å reetablere hoveddepotet med oljevernutstyr på Fedje i Nord-Hordaland. Reetableringen av hoveddepotet på Fedje vil styrke oljevernberedskapen i et område med betydelig skipstrafikk sier konstituert fiskeri- og kystminister Dag Terje Andersen.

Det tidligere hoveddepotet på Fedje ble under Regjeringen Bondevik II flyttet til Florø fordi det var behov for å styrke oljevernberedskapen i det området. Denne Regjeringen mener det også er behov for et hoveddepot på Fedje. Det er en betydelig skipstrafikk i Nord-Hordaland, både i form av tankskipstrafikk til Mongstad og Sture og i form av lokaltrafikk og ordinær kysttrafikk. Fedje ligger sentralt plassert i forhold til denne trafikken.

Reetableringen av hoveddepotet på Fedje innebærer både en betydelig styrking av oljevernmateriellet på Fedje og gjenoppretting av en øvet mannskapsstyrke som kan mobilisere og betjene utstyret, slik som ved de øvrige 15 hoveddepotene, sier konstituert fiskeri- og kystminister Dag Terje Andersen.