Historisk arkiv

Presseinvitasjon - Kystfiskeutvalget for Finnmark overleverer sin innstilling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Kontakt: Kommunikasjonssjef Anne-Berit Herstad, mobil 970 81 522 eller pressevakt 22 24 66 99

Pressen inviteres til å delta på et åpnet møte hvor kystfiskeutvalgets leder, Carsten Smith, skal avgi utvalgets innstilling til fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. Smith vil presentere hovedpunktene i utvalgets innstilling. Det åpnes deretter for spørsmål og synspunkter fra salen og intervjuer.

Priv til red: Pressen inviteres til å delta på et åpnet møte hvor kystfiskeutvalgets leder, Carsten Smith, skal avgi utvalgets innstilling til fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. Smith vil presentere hovedpunktene i utvalgets innstilling. Det åpnes deretter for spørsmål og synspunkter fra salen og intervjuer. 

Sted: Vestertana kapell
Tid:   Mandag 18. februar 2008, kl.15.00
. 

I forbindelse med Stortingets behandling av finnmarksloven ble regjeringen anmodet om å utrede samer og andres rett til fiske i havet utenfor Finnmark. Gjennom konsultasjoner mellom Sametinget, Finnmark fylkeskommune og Fiskeri- og kystdepartementet, ble det utarbeidet et mandat for utvalget.

Kystfiskeutvalget for Finnmark ble oppnevnt i statsråd 30. juni 2006. Utvalget har hatt en rekke møter i kystsamfunn i Finnmark. Gjennom eget utredningsarbeid, omfattende møtevirksomhet og eksterne utredninger har utvalget søkt å belyse problemstillingene nedfelt i mandatet.