Historisk arkiv

Fikk 29 forslag for et bedre fiske i sør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Kysten i sør byr på særlige utfordringer. Her er det mye folk og lite fisk, sammenliknet med nord. Det sa fiskeri - og kystminister Lisbeth Berg-Hansen da hun mottok rapporten "Fiske i Sør" i Kristiansand i dag.

Kysten i sør byr på særlige utfordringer. Her er det mye folk og lite fisk, sammenliknet med nord.  Det sa fiskeri - og kystminister Lisbeth Berg-Hansen da hun mottok rapporten "Fiske i Sør" i Kristiansand i dag. 

Rapporten omfatter kysten fra Vest-Agder til svenskegrensen og er utarbeidet på bestilling fra fiskeri- og kystdepartementet. Arbeidsgruppen bak rapporten har hatt medlemmer fra yrkes- og fritidsfiskeorganisasjoner, fiskesalgslag og fiske- og sjømatindustri. 

- Det er første gangen det er gjort et arbeid som beskriver og fremhever dette kystområdet på denne måten. Jeg satte ned denne arbeidsgruppen fordi vi hadde behov for å se på ressursutfordringene i Sør-Norge, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. 

Statsråden fikk overlevert rapporten av Jørn Lian, August Fjeldskår og Reidar Fredriksen, som har deltatt i arbeidsgruppa bak rapporten. 

- Med denne rapporten ønsket vi å skape et godt kunnskapsgrunnlag for fiske i sør. Det er viktig at vi sikrer en bærekraftig forvaltning som kan komme både yrkesfiskere og fritidsfiskere her i sør til gode, sier Jørn Lian. 

Blant de 29 forslagene i rapporten forelslås det blant annet markedsføringsprosjekter og mer effektivt oppsyn langs kysten, i tillegg til tekniske forslag til endringer i ulike fiskerier. 

- Med en slik tetthet av folk og knapphet på ressurser er jeg sikker på at gruppen har diskutert mange ulike problemstillinger, og jeg ser frem til å lese rapporten og forslagene til tiltak, sier Lisbeth Berg-Hansen.

Fiske i Sør – En situasjonsbeskrivelse og forslag til tiltak (PDF)