Historisk arkiv

Norge etterlyser fiskefartøy gjennom INTERPOL

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Norge har i dag varslet INTERPOLs 190 medlemsland om et utenlandsk fiskefartøy som mistenkes for utstrakt organisert fiskerikriminalitet.

- Det er første gang INTERPOLs nettverk tas i bruk mot ulovlig fiske. Samarbeidet gjennom INTERPOL baner vei for et nytt verktøy i kampen mot ulovlig fiske. Jeg er glad for at Norge tar en ledende rolle på dette området, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

INTERPOL lanserte tidligere i år en egen arbeidsgruppe og prosjektet ”SCALE” som skal jobbe mot grenseoverskridende organisert fiskerikriminalitet. Fra norsk side deltar representanter fra Fiskeri- og kystdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet og Utenriksdepartementet.

- Fiskerikriminalitet er ofte grenseoverskridende, og vi ser stadig oftere at organiserte kriminelle nettverk er involvert i fiskerikriminalitet. Det er et stort behov for å styrke det internasjonale samarbeidet for å bekjempe fiskerikriminalitet. Norge har gått inn med midler for å støtte INTERPOLs arbeid på dette området, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo.

 

Varselet som Norge har sendt ut i dag, Purple Notice, er offentlig tilgjengelig på INTERPOLs nettsider: www.interpol.int