Historisk arkiv

Oljevernaksjonen rundt ”Godafoss”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Samleside for oljevernaksjonen etter ”Godafoss”-havariet.

 

110 millionar kroner til oppryddingsarbeidet etter ”Godafoss”-grunnstøytinga

- Kystverket har i dag fått til disposisjon 110 millionar kroner for å handtere oljevernaksjonen etter ”Godafoss”-havariet. Kystverket har dermed fått nødvendige midlar til å dekkje aksjonskostnadene fram til det er mogleg å få full oversikt over omfanget av aksjonen, seier fiskeri- og kystminister Berg-Hansen.

Fiskeri- og kystministeren og miljøvernministeren til Vestfold

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim skal i dag besøkje Vestfold og Kystverket si beredskapsavdeling i Horten. Statsrådane skal på ei synfaring i området og beredskapsleiinga vil orientere om oppryddingsarbeidet etter grunnstøytinga til containerskipet ”Godafoss”.

 

Fokus på begrensning av oljesølet

[18.02.2011]

- Dette er en alvorlig ulykke som hadde et stort skadepotensial. Med god innsats fra alle involverte aktører under Kystverkets ledelse, har tiltak bidratt til å begrense oljesølet betydelig, sa fiskeri- og kystminister Berg-Hansen.

 

Befaring av aksjonen rundt ”Godafoss” på Hvaler

[18.02.2011]

- Kystverket og de interkommunale beredskapsfolkene arbeider nå på spreng for å begrense oljeutslippet så langt det lar seg gjøre. Dette er en alvorlig situasjon og alle krefter settes inn i aksjonen, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Solheim på befaring etter grunnstøting i Ytre Hvaler nasjonalpark

[18.02.2011]

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er bekymret over grunnstøtingen i Ytre Hvaler nasjonalpark. Sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen skal han i dag befare ulykkesstedet for å bli orientert av aksjonsledelsen. 

Containerskip på grunn utenfor Hvaler

[18.02.2011]

Containerskipet ”Godafoss” grunnstøtte ca. klokken 20.00, torsdag 17. februar, på Kvernskjær, mellom Asmaløy og Kirkøy utenfor Hvaler. Den har trolig rundt 800 tonn tungolje om bord. Lekkasjene er i to tanker midtskips, med 250 tonn olje i hver.