Historisk arkiv

Hovedkontor og etableringstidspunkt for Helse Sør-Øst RHF

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Regjeringen har nå besluttet lokalisering av hovedkontor for det nye regionale helseforetaket Helse Sør-Øst RHF. Hovedkontoret vil bli lagt til Hamar, i kombinasjon med at det skal opprettholdes administrasjonssted i Skien. Helse Sør-Øst RHF vil bli etablert med virkning allerede 1. juni 2007.

Etablering av Helse Sør-Øst RHF forberedes nå i samsvar med regjeringens beslutning. Én av oppgavene som tilligger Helse- og omsorgsdepartementet som eier av regionale helseforetak, er å ta stilling til lokalisering av hovedkontor.

- Ulike løsninger er vurdert, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. - En viktig forutsetning er regjeringens løfte om at omfanget av arbeidsplasser på Hamar og i Skien skal opprettholdes – og at sammenslåingen bygger på likeverdighet. Samlet vurdert har vi kommet fram til en todelt løsning hvor det skal opprettholdes administrasjonssteder i Skien og på Hamar, og hvor Hamar velges som hovedkontor.  Hamar er valgt med bakgrunn i beliggenhet og nærhet i forhold til flyplass og andre kommunikasjonsmuligheter. Dette vil være fordelaktig med hensyn til kontaktmuligheter innad i den nye regionen, og for samhandlingen med de andre helseregionene, sier Brustad.

- Det nye styret og den nye ledelsen for Helse Sør-Øst RHF vil få i oppgave å finne fram til god arbeidsdeling mellom de to administrasjonsstedene. Dette betyr også at styret og ledelsen må se hen til at det fortsatt skal være et reelt og robust miljø i Skien. Løftet om at omfanget av arbeidsplasser skal opprettholdes står ved lag, sier Brustad.

Regjeringen vil nå fremme en kongelig resolusjon om opprettelse av Helse Sør-Øst RHF, hvor blant annet lokalisering av hovedkontor vil framgå av foretakets vedtekter. Samtidig legges det til grunn at Helse Sør-Øst RHF vil bli etablert allerede 1. juni i år.