Historisk arkiv

Forslag om endringer i SIS-loven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisdepartementet sender på høring forslag om endringer i lov om Schengen informasjonssystem (SIS). Mulighet for å kontrollere om kjøretøy som skal registreres er stjålet eller på annen måte forsvunnet, er blant forslagene.

Forslag om endringer i SIS-loven

Justisdepartementet har sendt på høringforslag tilendringer i lov av 16. juli 1999 nr. 66 om Schengen informasjonssystem (SIS).

De foreslåtte endringene i SIS loven går i korte trekk ut på følgende:

  • utvide antallet offentlige organer som har tilgang til SIS. Utvidelsen gjelder myndigheter med ansvar for registrering av motorkjøretøyer. Disse skal få tilgang til nærmere bestemte opplysninger utelukkende med henblikk på å kontrollere om kjøretøyer som ønskes registrert er stjålet eller på annen måte forsvunnet.
  • endre vilkårene for å kunne registre opplysninger om personer ved dels å endre henvisningene til utlendingsloven og dels å sløyfe kravet om at vedkommendes opphold i Norge kan utgjøre en fare for den offentlige sikkerhet med videre.
  • endre betegnelsen for den registeransvarlige og klageinstansen ved å erstatte ”Kriminalpolitisentralen” med ”Nye Kripos” og ”Departementet” med ”Politidirektoratet”.

Her kan du lese høringsbrev og høringsnotatet i sin helhet.

Høringsfrist er 31. januar 2006.