Historisk arkiv

Tre millioner til Nansen-Amundsen-året

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

I 2011 sammenfaller to jubileer av stor betydning for Norge: 10. oktober er det 150 år siden Frithjof Nansen ble født, og 14. desember er det 100 år siden Roald Amundsen nådde Sydpolen.

Regjeringen har besluttet at de to jubileene bør sees i sammenheng og har derfor etablert et Nansen-Amundsen-år. Regjeringen foreslår å bevilge tre millioner kroner til en nasjonal overbygging for Nansen-Amundsen-året. Det skal bidra til prosjekter som skaper en helhetlig profil på jubileumsåret.

– Det er viktig at jubileumsåret viser bredden i og øker kunnskapen om disse to historisk viktige personenes liv. Dessuten håper vi at det bidrar til å skape oppmerksomhet om viktige dagsaktuelle og fremtidige utfordringer, sier justisminister Knut Storberget.

Sekretariatet for koordineringen av arrangementene er lagt til Norsk Polarinstitutt. Styringsgruppen for jubileumsåret ledes av Justisdepartementet og har medlemmer fra Kunnskapsdepartementet, Kulturdepartementet, Miljøverndepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Utenriksdepartementet, Nasjonalbiblioteket, Nobels Fredssenter og Norsk Polarinstitutt.