Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Styrking av helse- og lærerutdanningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen foreslår å bevilge nærmere 16 millioner kroner til styrking av sykepleier-, helse-, omsorgs- og lærerutdanningene.

Pressemelding

Nr.: 33-06
Dato: 12. mai

Styrking av helse- og lærerutdanningen

Regjeringen foreslår å bevilge nærmere 16 millioner kroner til styrking av sykepleier-, helse-, omsorgs- og lærerutdanningene. Fire millioner kroner av beløpet går til de private høyskolene innen disse fagområdene.

Sykepleierutdanningen foreslås styrket med 11,9 millioner kroner i forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Forslaget har blant annet sin bakgrunn i de svakheter som ble avdekket i sykepleierutdanningen av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Bare ett av 33 studiesteder ble godkjent. Det økte tilskuddet skal brukes til tiltak for å stimulere til at flest mulig fullfører førstelektorprogrammet og for å opprettholde det samlede opptaket til sykepleierutdanningen. Forslaget retter seg samtidig inn mot Regjeringens langsiktige strategi for å styrke pleie- og omsorgssektoren.

Regjeringen foreslår også en styrking av helse-, omsorgs- og lærerutdanningene ved de private høyskolene med 4 millioner kroner. Regjeringen foreslår å tildele Lovisenberg diakonale høgskole 2 millioner kroner og Høgskolen Diakonova 1 million kroner. Videre er det foreslått å bevilge 400 000 kroner til Norsk Lærerakademi, 500 000 kroner til Betanien diakonale høgskole og 100 000 kroner til Dronning Mauds Minne Høgskolen.

Kontaktpersoner:
Erik Blom-Dahl 22 24 75 71
Knut Sletta 22 24 77 19

Til toppen