Historisk arkiv

KD og KS samarbeider om kvalitet i skolen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

KS og Kunnskapsdepartementet har i dag inngått en samarbeidsavtale om kvalitetsutvikling i grunnopplæringen.

Pressemelding

Nr.: 45-06
Dato: 12.06.06

KD og KS samarbeider om kvalitet i skolen

KS og Kunnskapsdepartementet har i dag inngått en samarbeidsavtale om kvalitetsutvikling i grunnopplæringen. Avtalen skal gå fram til 1. januar 2009.

For to år siden inngikk det daværende Læringssenteret (nå en del av Udanningsdirektoratet) en tilsvarende samarbeidsavtale med KS. Målet var å bidra til at alle parter fikk økt innsikt om situasjonen i skolen og gjennom det et godt grunnlag for å videreutvikle og forbedre skolens kvalitet. Erfaringene med dette samarbeidet har vært gode, og nå ønsker alle parter at avtalen løftes opp på et politisk nivå.

– KS og Kunnskapsdepartementet skal sammen arbeide målrettet for økt kvalitet i grunnopplæringen. Vi vil legge vekt på god kunnskapstilgang og frihet til å organisere virksomheten best mulig lokalt, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

KS og Kunnskapsdepartementet vil legge til rette for at kommuner, fylkeskommuner og skoler skal ha best mulig tilgang til forskningsbasert kunnskap om skolen, slik at de aktivt kan bruke data i eget utviklingsarbeid for å fremme elevenes og lærlingenes kompetanse. KS og Kunnskapsdepartementet ønsker også å bidra til at nasjonal, regional og lokal kvalitetsvurdering samordnes og videreutvikles, slik at staten, kommunene og fylkeskommunene, den enkelte skole og lærested, foresatte, elevene, lærlinger og ansatte, og samfunnet som helhet kan få økt innsikt i hvordan læringssituasjonen faktisk er.

Lenke til avtalen (word)

Lenke til avtalen (pdf)