Historisk arkiv

John Milnor mottok Abelprisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kong Harald overrakte Abelprisen til den amerikanske matematikeren John Milnor for banebrytende oppdagelser innenfor topologi, geometri og algebra. Abelprisen er på 6 millioner kroner. Statsråd Tora Aasland var til stede under Abelprisutdelingen.

Kong Harald overrakte Abelprisen til den amerikanske matematikeren John Milnor for banebrytende oppdagelser innenfor topologi, geometri og algebra.  Abelprisen er på 6 millioner kroner. Statsråd Tora Aasland var til stede under Abelprisutdelingen.

Kong Harald overrakte Abelprisen for fremragende vitenskapelig arbeid innen matematikk til John Willard Milnor ved Stony Brook University i New York.

Milnors forskning er kjent for enestående kvalitet. Han har gitt navn til en rekke matematiske begreper som Milnor-tallet og Milnor-fibre. Han er også kjent for å være en meget begavet formidler av avansert matematikk.

Abelprisen er på 6 millioner kroner og deles i år ut for niende gang. Abelprisen finansieres gjennom avkastningen av Niels Henrik Abels minnefond som ble opprettet i 2002 etter initiativ fra Stoltenberg I-regjeringen.

Mer om Abelprisen