Historisk arkiv

Interimstyre for samorganisering av UMB og NVH

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Departementet har opprettet et interimstyre som skal lede arbeidet med videre planlegging av samorganiseringen av Norges Veterinærhøgskole og Universitetet for miljø- og biovitenskap.

Departementet har opprettet et interimstyre som skal lede arbeidet med videre planlegging av samorganiseringen av Norges Veterinærhøgskole og Universitetet for miljø- og biovitenskap. 

Departementet har oppnevnt et interimsstyre som skal lede arbeidet med videre planlegging av samorganiseringen av Norges veterinærhøgskole (NVH) og Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB).  

Interimsstyret ledes av professor Arild Underdal, og har denne sammensetningen: 

Arild Underdal, professor Universitetet i Oslo (leder)

Karen Johanne Baalsrud, seksjonssjef Mattilsynet

Alice Lund Brænden, student NVH

Tore Fjell, konsulent Hartmark AS

Knut Hove, rektor UMB

Geir Isaksen, konsernsjef Cermaq ASA

Tor Einar Lundteigen, student UMB

Lars Moe, rektor NVH

Ronny Reite, kontorsjef NVH

Inger Annie Schult, seniorrådgiver UMB

Anne Sæterdal, seniorrådgiver Norsk institutt for kulturminneforskning(NIKU)

Mari S. Tveit, forsker UMB

Yngvild Wasteson, professor NVH

Utgangspunktet for interimsstyrets arbeid skal være at UMB og NVH som likeverdige parter på mest mulig hensiktsmessig måte samorganiseres på Ås og at Veterinærinstituttet(VI) samlokaliseres med dette nye universitetet.

- Interimsstyret er bredt sammensatt med medlemmer som kjenner institusjonene og deres utfordringer. Interimsstyrets leder har i tillegg god erfaring med styrearbeid, omstillings- og fusjonsprosesser. Jeg tror og forventer at interimsstyret vil jobbe målrettet og konstruktivt sammen, og at det vil legge løpet for en god prosess, sier statsråd Tora Aasland i en kommentar. 

Interimsstyret skal avklare hvordan det kan oppnås best mulig faglig utbytte for det nye miljøet på Ås, herunder universitetets organisering og faglige oppbygning og struktur samt bygningmessig utnyttelse og behov. Dette forutsetter nært samarbeid med Statsbygg. Interimsstyret skal forberede den konkrete samorganisering og
-lokalisering, både faglig, organisatorisk og fysisk. - Interimsstyret må søke forankring og nødvendige beslutninger i de nåværende institusjoners styrer, understreker Aasland. Disse styrene får sin funksjonsperiode prolongert fra 31. juli 2009 frem til 1. juli 2010. 

Interimsstyrets arbeid skal avsluttes senest 1. mars 2010.