Historisk arkiv

Hallvard Bakke ny styreleder i NRK

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Generalforsamlingen i Norsk rikskringkasting AS (NRK) har i dag valgt Hallvard Bakke som ny styreleder for NRK. Valgerd Svarstad Haugland ble valgt til ny nestleder.

Pressemelding

Nr.: 64/06
Dato: 15.06.2006
Kontaktperson: Informasjonssjef Signe Bjørvik, tlf. 913 46 557

Hallvard Bakke ny styreleder i NRK

Generalforsamlingen i Norsk rikskringkasting AS (NRK) har i dag valgt Hallvard Bakke som ny styreleder for NRK. Valgerd Svarstad Haugland ble valgt til ny nestleder.

Følgende personer ble valgt til nytt styre for perioden 1. juni 2006 til 1. juni 2008:

Styreleder Hallvard Bakke, Oslo

Nestleder Valgerd Svarstad Haugland, Asker

Øvrige medlemmer:
Stig Herbern, Oslo

Kåre Lilleholt, Bergen

Karin Julsrud, Oslo

Sif Vik, Tromsø


Varamedlemmer:

Long Litt Woon, Oslo

Per Kvistad Uddu, Trondheim


Hallvard Bakke er 63 år, bosatt i Oslo og utdannet siviløkonom. Han har vært økonomisjef ved Den Nationale Scene (1969-1976), stortingsrepresentant 1977-1997, statsråd i Handelsdepartementet 1976-1979 og i Kultur- og vitenskapsdepartementet 1986-1989. Bakke er nå tilknyttet Norsk institutt for strategiske studier. Han har innehatt en rekke offentlige og politiske verv, bl.a. som leder av Massemedieutvalget (1979-1983) og leder av Dagspresseutvalget (2000). Han har sittet i styret bl.a. i Bergens Arbeiderblad og Dagsavisen, og er styreleder i Carte Blanche Dansekompani. Han har også skrevet boken ”Står NRK-monopolet for fall?”, utgitt på Cappelens forlag i 1981.

Valgerd Svarstad Haugland er 49 år, bosatt i Asker og har universitetsutdanning i statsvitenskap og kristendom. Hun var stortingsrepresentant fra 1993 til 2005 og statsråd i Barne- og familiedepartementet fra 1997 til 2000. Hun var kultur- og kirkeminister fra 2001 til 2005. Hun har også innehatt en rekke andre politiske og administrative verv.

Stig Herbern er 50 år, bosatt i Oslo og utdannet siviløkonom. Han har bred erfaring som leder og styreleder/-medlem i telekombransjen. Han er nå seniorpartner i Credo Partners og er i denne sammenheng engasjert som leder av Bredbåndsalliansen. Han har vært medlem av styret i NRK siden 2000.

Kåre Lilleholt er 54 år, bosatt i Bergen og utdannet jurist. Han er professor ved Juridisk fakultet, Universitetet i Bergen og har vært medlem av styret i NRK siden 2004.

Karin Julsrud er 53 år og bosatt i Oslo. Hun har arbeidserfaring fra NRK og fra ulike deler av filmbransjen. Hun er nå leder i Spillefilmkompaniet 4 ½.

Sif Vik er 31 år og bosatt i Tromsø. Hun er nestleder i Tvibit, et ungdomskulturhus i Tromsø.

Varamedlemmer:

Long Litt Woon er 48 år, bosatt i Oslo og utdannet sosialantropolog. Hun har bred arbeids- og ledererfaring både fra offentlig og privat sektor, samt en rekke styreverv. Hun er i dag selvstendig næringsdrivende innen organisasjonsutvikling og mangfoldsspørsmål.

Per Kvistad Uddu er 57 år, bosatt i Trondheim og utdannet lektor. Han har arbeidet som lærer/hovedlærer/inspektør i skoleverket og som direktør ved ulike kulturinstitu­sjoner. Han er i dag direktør ved Olavfestdagene i Trondheim.

Kåre Lilleholt og Stig M. Herbern er gjenoppnevnt, og representerer således kontinuiteten i styret.