Historisk arkiv

Gullsekken deles ut for første gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Den kulturelle skolesekkens pris Gullsekken skal tildeles beste skole og beste produksjon. Prisen vil for første gang bli utdelt under årets Festspill i Bergen, 31. mai. Siste frist for å foreslå kandidater til Gullsekken er 13. april.

Kulturminister Trond Giske og adm. direktør for Norsk Tipping, Reidar Nordby jr. vil dele ut prisene. Den beste skolen og den beste produksjonen vil hedres med Gullsekken, og motta en pris på 100 000 kroner hver.

Kvalitet i idé og innhold
Prisen for beste skole vil gå til en skole som arbeider med Den kulturelle skolesekken mest mulig i tråd med de overordnede målene for satsingen. Gullsekken til beste skole skal gå til skolens videre arbeid med kunst og kultur.

Prisen for beste produksjon skal gå til en produksjon som er mest mulig i tråd med målene for Den kulturelle skolesekken. Med produksjon menes alle de måter elever møter profesjonell kunst og/eller kultur i skoletiden. Uttrykket kan være scenekunst, visuell kunst, musikk, film, litteratur og kulturarv, eller en blanding av disse. Gullsekken til beste produksjon skal investeres i videreutvikling av kulturuttrykket.

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som bidrar til at elever i grunnskolen får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. I skoleåret 2006/2007 tilføres den kulturelle skolesekken 161 millioner kroner fra overskuddet i Norsk Tipping.

Nominasjonsprosessen
Innspill til hvilken produksjon og/eller skole som bør hedres med Gullsekken kan komme fra kunstnere, kulturinstitusjoner, skoler og kommuner.

Forslag til kandidater kan gis til følgende instanser og institusjoner: Fylkeskommunene, fylkesmennene, Rikskonsertene, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Norsk scenekunstbruk, Norsk Form, Norsk Filminstitutt, Norsk Forfattersentrum og Norsk kulturråd. Disse vil alle ha mulighet til å foreslå inntil to skoler og to produksjoner til Gullsekken.

Fredag 13. april er siste frist for å foreslå kandidater. Forslagene må være begrunnede, og sendes til sekretariatet for Den kulturelle skolesekken, info@denkulturelleskolesekken.no.

En jury bestående av 8 personer ledet av artist Maj Britt Andersen vil kåre vinnerne av årets Gullsekk. Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken vil også fungere som sekretariat for Gullsekken.

Kontaktpersoner:
Astrid Holen, ABM-utvikling, tlf. 92 62 94 80
Gerd Holter, Norsk Tipping, tlf. 61 51 40 00