Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Økt tilskudd til Nasjonalmuseet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design med 23,5 millioner kroner. Nasjonalmuseet får dermed et totalbudsjett på 222,3 millioner kroner i 2008.

Økningen skal finansiere nødvendige tiltak for å forbedre museets bevarings- og sikringsforhold. Innenfor rammen skal også utgifter til drift av virksomheten på Bankplassen 3 dekkes.

- Nasjonalmuseet har et presserende behov for større og bedre magasinlokaler for å kunne bevare samlingene på en tilfredsstillende måte. I påvente av et nytt museumsbygg vil museet måtte finne kortsiktige løsninger på dette. Den økte bevilgningen skal finansiere flytting av deler av museets magasinerte samlinger til eksterne og midlertidige magasinlokaler i 2008. Sikkerhet og brannvern ved Museet for samtidskunst skal også oppgraderes, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Tidlig i 2008 tar Nasjonalmuseet i bruk nye lokaler på Bankplassen 3, hvor en paviljong tegnet av den norske arkitekten Sverre Fehn er bygget i tilknytning til et rehabilitert bygg opprinnelig benyttet av Norges Bank. Paviljongen er finansiert av Jens Ulltveit-Moe.

Til toppen