Historisk arkiv

Turné i hele landet:

Ungdomssymfonikerne får 2 millioner i fast støtte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Ungdomssymfonikerne får fast plass på Kulturbudsjettet. Fra 2008 får orkesteret en direkte støtte på 2 millioner kroner. – Mitt ønske at disse dyktige musikerne skal kunne reise på turné i hele landet og høres av flere, sier kulturminister Trond Giske.

Ungdomssymfonikerne er unge musikere i alderen 17-25 år. Orkesteret settes sammen på nytt hvert år, og rekrutterer høyt kvalifiserte musikkstudenter fra hele Norge. Omkring 100 studenter får hver sommer anledning til å arbeide med instruktører, dirigenter og solister av høy kvalitet på Elverum folkehøyskole i forbindelse med Festspillene i Elverum.

 – Jeg ønsker at flere skal få høre det Ungdomssymfonikerne har øvd inn. Derfor vil vi gi orkesteret en solid påplusning i 2008. Det betyr at i årene framover kan flere norske byer få besøk av orkesteret. Dette er de fremste talentene innenfor klassisk musikk og orkesteret holder et svært høyt nivå. Det vil glede mange å få høre dem, særlig kulturskoleelever og yngre musikere, som kanskje drømmer om en gang selv å være med der. Slik rekrutterer de nye musikere, som senere inngår i landets profesjonelle orkestre, sier statsråd Giske.

 

Ungdomssymfonikerne har til nå måttet søke Kulturrådet om støtte.  Det er første gang på 35 år at de får fast støtte. Støtten økes fra 1,7 millioner kroner til 2 millioner i 2008.