Historisk arkiv

1,5 millioner til UNGskaperlyst i Namdalseid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Prosjektet UNGskaperlyst i Namdalseid kommune blir småsamfunnspilot og får 1,5 millioner kroner i støtte fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Namdalseid kommune tar tak i utfordringene knyttet til befolkningsnedgang og ensidig næringsliv. Prosjektet UNGskaperlyst satser på ungdom og kultur, og skal utfordre bygdekultur og verdigrunnlag.

- Vi trenger nyskapende utviklingsprosjekter der kommunen sammen med ungdom utvikler tiltak for å gjøre kommunene mer utviklings¬orientert og åpner for nye ideer, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga. - Vi trenger alle noen som utfordrer våre holdninger og tanker om hva som er det gode liv på bygda. Jeg tror arbeidet i Namdalseid kommune vil gi positive resultater lokalt. Jeg håper også andre kommuner kan lære av det utviklingsarbeidet som nå startes opp her.

Namdalseid kommune har arbeidet med nyskapende kulturprosjekter tidligere.
- Jeg har derfor god tro på at UNGskaperlyst vil få gode resultater fra dette tre-årige prosjektet. I tillegg har jo Nord-Trøndelag gjennom flere år hatt et nasjonalt, godt ry for sitt ungdomsrettede arbeid, så dette lover godt, sier Haga.

Konkurransen om småsamfunnsmidlene har vært hard.
- De som blir valgt til småsamfunnspiloter er kremen av kremen, sier Haga.

UNGskaperlyst satser på å utvikle flere kulturrelaterte arbeidsplasser i kommunen.
Målgruppe for arbeidet er i utgangspunktet ungdom og kvinner, men kommunen ønsker en bred mobilisering for å skape engasjement, motivere og tilrettelegge for nytenkning og en positiv utvikling. Arbeidet skal utfordre tradisjonell bygdekultur og verdigrunnlag, og er ment å tøye grensene for toleranse, og gi folk økt handlingsrom.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.