Historisk arkiv

Åslaug Haga støtter kulturbasert næringsutvikling Lyngenfjorden med 2,73 millioner.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

- Vår støtte til kultur- og kulturbaserte pilotprosjekter er et viktig virkemiddel i distrikts- og regionalpolitikken. Gode tiltak bør bidra til positiv stedsutvikling, arbeidsplasser og trivsel, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Kåfjord kommune har en omstillingsutfordring med befolkningsnedgang. Kommunen ønsker gjennom dette pilotprosjektet som får 2,73 millioner kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet, å trekke med seg enda flere innbyggere og samarbeidspartnere i Kåfjord og nabokommuner for å utvikle Kåfjord som natur og opplevelsesbasert reiselivsdestinasjon. Som en viktig del av arbeidet inngår blant annet samarbeidet med kultur- og ungdomshuset "Tvibit" som skal hjelpe flere unge i området til å skape aktivitet og bolyst.

Kommunal- og regionaldepartementet har i 2007 satt av inntil 16,5 millioner til satsingen på kulturbasert næringsutvikling rundt om i landet. Målet er å få mer næringsutvikling og kreative bedrifter over hele landet og å gjøre lokalsamfunnene enda mer attraktive enn i dag, spesielt for de unge.

- Kultur og næring er en naturlig del av den helhetlige distrikts- og regionalpolitikken som denne regjeringen fører. Ved å satse på næringsutvikling som også er basert på kultur, opplevelser og fritid så vil dette være med å gi identitet og attraktivitet til et sted. Kultur og opplevelser betyr mye for folk, uansett hvor i landet en bor, sier Åslaug Haga.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.