Historisk arkiv

Åslaug Haga støtter ungdomssatsing i Nordland med en million kr

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Ungdom er en kjempeviktig målgruppe for den distriktspolitiske satsingen. Kommunal- og regionaldepartementet er glade for å kunne samarbeide med Nordland fylkeskommune om en regional ungdomssatsing. Minst like mye vil bli finansiert fra lokalt og regionalt hold.

- Ved å legge inn en større sum til en felles ungdomssatsing legger vi grunnlaget for en bredere og mer kraftfull satsing som vil vises sterkere igjen i kommunene i Nordland, uttaler kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Lokale prosjekter i Tysfjord og Hattfjelldal er allerede klare for realisering. De fokuserer på tiltak som skal mobilisere ungdom, styrke samhold og trivsel blant ungdommene.

- Det er helt avgjørende at kommunene kan utstyre ungdommene med positive opplevelser fra oppveksten, slik at det blir lettere å finne veien hjem etter at de har vært ute i verden for å skaffe seg utdannelse og andre erfaringer, sier statsråd Haga.

Med utgangspunkt i disse to ungdomsprosjektene oppfordrer departementet Nordland fylkeskommune om å følge opp ungdomsperspektivet gjennom etablering av en mer samlet ungdomssatsing som kan settes i gang også i andre deler av fylket.

Dette er en del av KRDs småsamfunnssatsing, som ble lansert i St.meld. nr. 21 (2005-2006) ”Hjarte for heile landet”. Nordland har spilt inn flere forslag om mindre ungdomsprosjekter.

- Ungdom må tas med på råd, bli hørt og tatt alvorlig. Det er nødvendig for å mobilisere og engasjere ungdom. Jeg er spent på hva fylkeskommunen klarer å utvikle av nye og spennende ungdomstiltak i Nordland, sier statsråden.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.