Historisk arkiv

Haga støtter ungdomsprosjekt i Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga bevilger 2,4 millioner kroner til et prosjekt som skal legge til rette for å få ungdom til å etablere seg i kommunene Gamvik og Lebesby. Minst like mye vil bli finansiert fra lokalt og regionalt hold.

Kommunal- og regionaldepartementet støtter prosjektet ”Ungdomssatsing Nordkyn” i kommunene Gamvik og Lebesby i Finnmark. Prosjektet skal bidra til å rekruttere og motivere ungdom til å ta relevant utdanning og velge å etablere seg i hjemkommunen. Prosjektet inngår som ett av flere pilotprosjekter under KRDs småsamfunnssatsing. Småsamfunnssatsingen ble lansert i stortingsmelding nr. 21 (2005-2006) ”Hjarte for heile landet. Om distrikts- og regionalpolitikken”.

- Ungdomsprosjektet i Gamvik og Lebesby er spenstig. Gjennom prosjektet får ungdommene selv være med på å reflektere over egen hverdag og ikke minst bestemme hvordan de vil ha det i framtida, sier Haga.

Ungdomsprosjektet skal gå over fire år, og bygger videre på et gjennomført forprosjekt. I forprosjektet ble det arrangert framtidsverksteder for ungdommer i de to kommunene. Gjennom framtidsverkstedene fikk ungdommen selv komme opp med forslag til tiltak og aktiviteter. Ungdommene har kommet opp med mange gode forslag: nye kultur- og fritidsaktiviteter, tiltak for å bidra til utvikling av flere varierte arbeidsplasser, forslag om å arrangere ungdomskonferanse og tiltak for å få utflytta ungdommer tilbake til hjemkommunen for å nevne noen av forslagene.

- Det at ungdom tas med på råd, blir hørt og tatt alvorlig er nødvendig for å mobilisere og engasjere ungdom, sier Åslaug Haga.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.