Historisk arkiv

Over 3 millioner til Ungdommens kompetansehus i Nedre Setesdal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga bevilger 3,175 millioner kroner til Ungdommens kompetansehus i Nedre Setesdal.

Ungdommens kompetansehus skal være et møtested for ungdom som søker svar på spørsmål knyttet til valg av yrke og utdanning. I kompetansehuset skal ungdommene finne informasjon om lokalt næringsliv, og de skal få møte mennesker med arbeidserfaring. Ungdom på ungdomstrinnet i grunnskolen og ungdom i videregående skole i Nedre Setesdal er målgruppe. Både skoleklasser, elevgrupper og enkeltelever skal kunne bruke kompetansehuset som skal etableres på Evjemoen.

- Ungdommens kompetansehus er et konkret og nyskapende tiltak for å få til direkte kontakt mellom lokalt næringsliv og potensielle arbeidstakere, potensielle kunder og fremtidige beslutningstakere, sier Haga.

- Ungdom får verdifull informasjon om mulighetene i sin region og det lokale næringslivet får en unik mulighet til å komme i dialog med ungdom som skal velge utdanning, sier hun. 

Ungdommens kompetansehus er et femårig prosjekt som er planlagt av kommunene Bygland, Evje og Hornnes og Iveland i Nedre Setesdal. Prosjektet er prioritert og fremmet av Aust-Agder fylkeskommune til den nasjonale småsamfunnssatsingen. Småsamfunnssatsingen ble lansert i stortingsmelding nr. 21 (2005-2006) ”Hjarte for heile landet. Om distrikts- og regionalpolitikken”.

Fylkeskommunen og kommunene har satt opp et totalbudsjett på 6,35 millioner kroner for hele femårsperioden. Kommunal- og regionaldepartementet er innstilt på å støtte prosjektet med totalt 3,175 millioner kroner under forutsetning av at lokale og regionale aktører finansierer den andre halvparten av kostnadene. Departementet fordeler tilsagnsbeløpet over to budsjettår. Støtten i 2007 vil bli på 1,175 millioner kroner. Støtte i 2008 vil gis under forutsetning av at prosjektet følger planlagt framdrift og kvalitet.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.